Over mij

DSC_9254

Joseph “Jopi” Hart

Mijn naam is Joseph ‘Jopi’ Hart, geboren op Bonaire en opgegroeid op Curacao. Ik ben bezeten van mijn eiland.  Ben sociaal betrokken met het wel en wee van Curaçao, vooral met mijn  geliefde Otrobanda, op een na het oudste stadsdeel van Willemstad. In Verkiezingsdans en ook in mijn andere romans, speelt Otrobanda altijd een rol.  Ik begon al heel vroeg gedichten te schrijven. Het duurde heel lang voordat deze gedichten in 4 talen hun weg vonden in mijn eerste publicatie: Entrega (2000). Na mijn onderwijzersopleiding op Curaçao ben ik in Nederland Engels (MO-B) gaan studeren in Tilburg en heb daar ook gewerkt. Ik ben mede oprichter van TAK (Tilburgse Antilliaanse Kring), ben dirigent geweest van “Coro Canta Antiyas” in Tilburg, waarmee we in diverse plaatsen hebben opgetreden. Na 10 jaar  Nederland, terug op Curaçao, als leraar Engels op het Radulphus College en de UNA, en mijn carrière afgesloten bij het RK-Schoolbestuur als inspecteur van het voortgezet onderwijs.

In de loop van de negentiger jaren werd ik door Nydia Ecury en Lucille Berry-Haseth overgehaald mijn gedichten te publiceren. Dit resulteerde in Entrega (2000).

Toen ik na mijn pensionering begon met mijn taalinstituut (‘Languages Unlimited’), had ik de gewoonte om zelf de teksten te schrijven voor de Engelse grammatica oefeningen. Deze teksten sloegen aan en ik kreeg er steeds meer plezier in. Tijdens een vakantie in Miami had ik niks te doen en gewoontegetrouw  speelde ik met woorden en beschreef een vrouw die later zo’n belangrijke rol zou spelen in Verkiezingsdans: Damiëla. Zij staat aan de wieg van mijn roman en zal menig hart van de lezer veroveren.

 

foto (7) foto (6)

Breedestraat in Otrobanda                                                Sebastopolstraat Otrobanda

4 gedachten over “Over mij

  1. “Meneer” Hart!!! (Bijna buurman)Wat leuk dit via-via te lezen! Mijn ouders woonden tot 1992 op Francia en u was leerkracht in paralel klassen toen ik de Havo bezocht 🙂
    Het ga u heel goed! Ik ga uw publicaties lezen!

Plaats een reactie